Je bekijkt nu Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Net als bijvoorbeeld koolhydraten of vetten zijn ook eiwitten van groot belang voor je lichaam. Eiwitten vervullen bepaalde functies in je lichaam. Het dient onder andere als bouwstof, maar ook als transportmiddel, een onderdeel van hormonen, antilichamen en enzymen. In de sportwereld is ‘bouwstof’ het belangrijkste van eiwitten. Eigenlijk zijn eiwitten bouwstenen voor je lichaam. Hoeveel eiwitten je nodig hebt verschilt per persoon en hangt af van je gewicht en sport patroon.

Eiwit verzadigt, en speelt een belangrijke rol in het in stand houden en aanmaken van spierweefsel. Omdat eiwit zorgt voor het aanmaken van spierweefsel is dit juist het gene wat zo populair is bij sporters.

Soms heb je van die dagen dat je niet genoeg eiwitten binnen kunt krijgen d.m.v. voeding. Hiervoor kun je ook eiwitshakes nemen. Eiwitshakes zijn één van de populairste supplementen die sporters nemen. Het is gemaakt van eiwitten in poedervorm. Dit meng je met bijvoorbeeld melk en/of water. Sinds kort hebben ook wij onze eigen eiwitshakes!

Geef een reactie